Blaser

Modelul Blaser dispune de sistemul cel mai de succes al secolului 20 in ceea ce priveste carabinele de vanatoare. Acesta ridica standardul privind caracteristicile de baza ale armelor.

Beretta

Beretta este cel mai vechi si probabil cel mai mare producator de tevi de arme din lume. Nimeni nu dedica mai mult timp pentru a selecta otelul pentru tevi de arme.

Winchester

A fost prima arma de vanatoare care a fost vanduta in peste un milion de exemplare, iar cand fabrica americana si-a inchis portile, vanzarile Modelului 94 fiind de 7.000.000 unitati.

Verney Carron

Verney-Carron, producator de arme de la 1650, unul din cei mai importanti producatori francezi de arme de vânătoare: suprapuse sau juxtapuse, semi-automate,mixte sau dublu espres.

Remington

Compania de arme Remington (Remington Arms Company, Inc) a fost fondată în 1816 de către Eliphalet Remington în Ilion, New York. Este cea mai veche companie din Statele Unite.

Savage

Savage Arms Company a fost infiintata în 1894 de Arthur Savage în Utica, New York. Un nativ din Jamaica, Arthur a dus o viata romantica, fiind școlarizat în Anglia și Statele Unite ale Americii.

Baikal

De peste 60 de ani, "Izhevsky Mekhanichesky Zavod" SA fabrica arme sportive și de vânătoare. Se afla printre cei mai mari producători mondiali de arme în ceea ce privește volumul de producție și varietatea acestora.

Accuracy International

Accuracy International au aparut pe piata începând din 1978. Este una dintre cele mai recente evoluții ale proiectului AI, trăgând cu o precizie și coerență,uimitor de mare.

Holland and Holland

Cele mai bune arme sportive și puști din lume au fost făcute în orasul Londra de firma Holland and Holland, "The Royal Gunmaker", din 1835.